Zin in een lekkere Hollandse stamppot? Deze andijvie stamppot bevat extra veel eiwit.
30 minuten
Dutch Medical Chef
Benodigdheden
30 gram spekjes (in blokjes)
150 gram kruimige aardappelen (in blokjes)
40 ml melk
10 gram roomboter
60 gram verse andijvie (in smalle, kleine stukjes)
3 gram zout
Snufje nootmuskaat
Eventueel gebakken saucijsjes of braadworst en wat mosterd
25 gram S-Core FLEXCompact Protein
Bereidingswijze
Bak de spekjes in een anti-aanbak koekenpan tot ze goudbruin kleuren en het meeste vet eruit gesmolten is. Bewaar het spekvet en de spekjes.
Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
Verwarm de melk in een pannetje en voeg deze toe aan de aardappelen. Stamp het geheel vervolgens totdat er een smeuïge puree ontstaat.
Voeg het klontje roomboter toe en roer de andijvie, de spekjes met het spekvet en de S-Core FLEXCompact Protein erdoorheen.
Laat de stamppot 5 minuten doorwarmen op het vuur; niet te lang want de andijvie moet knapperig blijven en niet te kort want koude stamppot is niet lekker.
Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Serveer de stamppot eventueel met mosterd en/of gebakken saucijsjes of braadworst.