No items found.

Andijvie stamppot

Diner

Glutenvrij

Zin in een lekkere Hollandse stamppot? Deze andijvie stamppot bevat extra veel eiwit.

30 minuten

Dutch Medical Chef

Benodigdheden

  • 30 gram spekjes (in blokjes)
  • 150 gram kruimige aardappelen (in blokjes)
  • 40 ml melk
  • 10 gram roomboter
  • 60 gram verse andijvie (in smalle, kleine stukjes)
  • 3 gram zout
  • Snufje nootmuskaat
  • Eventueel gebakken saucijsjes of braadworst en wat mosterd
  • 25 gram S-Core FLEXCompact Protein

Bereidingswijze

  1. Bak de spekjes in een anti-aanbak koekenpan tot ze goudbruin kleuren en het meeste vet eruit gesmolten is. Bewaar het spekvet en de spekjes.
  2. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
  3. Verwarm de melk in een pannetje en voeg deze toe aan de aardappelen. Stamp het geheel vervolgens totdat er een smeuïge puree ontstaat.
  4. Voeg het klontje roomboter toe en roer de andijvie, de spekjes met het spekvet en de S-Core FLEXCompact Protein erdoorheen.
  5. Laat de stamppot 5 minuten doorwarmen op het vuur; niet te lang want de andijvie moet knapperig blijven en niet te kort want koude stamppot is niet lekker.
  6. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
  7. Serveer de stamppot eventueel met mosterd en/of gebakken saucijsjes of braadworst.