No items found.

Eiwitrijke glutenvrije mango pannenkoekjes

Ontbijt

Vegan

Niet alleen lekker, maar ook rijk aan energie en eiwit! Dat is nog eens een fijn ontbijt.

20 minuten

Dutch Medical Chef

Benodigdheden

  • 1 rijpe mango
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 25 gram boekweitmeel
  • 325 gram amandelmeel
  • ½ theelepel baking soda of 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • Kokosolie (om in te bakken)
  • Eventueel ahornsiroop
  • 25 gram S-Core FLEXCompact Protein

Bereidingswijze

  1. Gebruik de helft van een schoongemaakte mango en doe deze samen met de rest van de ingrediënten (behalve de kokosolie en de ahornsiroop) in een blender.
  2. Mix totdat er een gladde massa ontstaat en giet de massa over in een ronde beker of kom.
  3. Laat het beslag 10 minuten rusten. Het beslag zal dan gaan rijzen, waardoor u heerlijk luchtige pannenkoekjes krijgt.
  4. Bak de pannenkoekjes in de kokosolie in een dunne koekenpan gedurende 2 à 3 minuten aan beide zijden goudbruin.
  5. Gebruik de andere halve mango om de pannenkoekjes mee te garneren.
  6. Schenk eventueel wat ahornsiroop over de pannenkoekjes heen bij het opdienen.